





## **AGENDA (draft)**

## **GLOBAL EXCHANGE MEETING WITH PARLIAMENTARIANS**

## **Developing the Modular Training Program on Public Policy Cycles for Family Farming**

26-27 November 2020, 14.30-16.30 (Rome)

## Access to the meeting room

Link: https://ifad.zoom.us/j/92641981024?pwd=aW1hOFBGTTFwY1lXaktRNEdIK1Uydz09

Meeting ID: 926 4198 1024

Passcode: 666996

Simultaneous interpretation is available for English, French and Spanish.

DAY 1 - OPENING Thursday 26 November 2020	
<b>14:30-14:35</b> 5 minutes	Welcome  Ms Marcela Villarreal – Director, Partnerships and UN Collaboration Division, FAO  Presentation of participants
<b>14:35-14:50</b> 15 minutes	Opening Remarks  Ms Marie Haga – Associate Vice President, IFAD  Ms Beth Bechdol – Deputy Director General, FAO (tbc)
<b>13:40-15:00</b> 10 minutes	The UN Decade of Family Farming - Developing an enabling policy environment for family farming  Mr Guilherme Brady – Head of Unit, Family Farming and Partnerships with CSOs, FAO
<b>15:00-15:10</b> 10 minutes	Legislative and regulatory frameworks for family farming —  Ms Jessica Vapnek - Director, UC Hastings College of the Law  Mr Simon Blondeau - Legal Officer, FAO
<b>15:10-15:50</b> 40 minutes	Regional Round Table - Challenges and opportunities of policy processes for family farming - Presentations by Parliamentarians from different regions  1. How can public policies and legislation for family farming contribute to sustainable food systems in your region/country?  2. Can you describe the main challenges and key lessons learned from a legislative process in support of family farming in your country?  Video messages from Family Farmers
<b>15:50-16:20</b> 30 minutes	Plenary Discussion 1.  What are the main challenges of public policymaking for family farming and some solutions, from the perspective of Parliamentarians?
<b>16:20-16:30</b> 10 minutes	Summary and Closing Day 1  Mr Ron Hartman – Director, Global Engagement, Partnership and Resource Mobilization  Division – IFAD (tbc)







DAY 2 - <b>POLICY SESSIONS</b> Friday 27 November 2020		
14:30-14:35	Welcome and summary of Day 1  Mr Maurizio Navarra – South-South and Triangular Specialist, IFAD	
5 minutes	Moderator: Mr Jean-Leonard Touadi - Special Coordinator for Parliamentary Alliances Team, FAO	
<b>14.35- 14.45</b> 10 minutes	Public Policy Cycles for Family Farming – the Modular Training Program  Mr Luiz Claudio Campos – Public Policy Specialist, IFAD  Ms Anna Korzenszky – Coordinator, UNDFF Grant, IFAD	
<b>14:45-15:15</b> 30 minutes	Plenary Discussion 2 Public Policy Cycle I. AGENDA SETTING and POLICY FORMULATION	
<b>15:15-15:45</b> 30 minutes	Plenary Discussion 3 - Public Policy Cycle II. ADOPTION and further relevant aspects of the policy cycle	
<b>15:45-16:10</b> 25 minutes	Plenary Discussion 4 The way forward and opportunities for implementation of the Modular Training Program	
<b>16:10-16:30</b> 20 minutes	Summary and Closing  Mr Guilherme Brady, Head of Unit, Family Farming and Partnerships with CSOs, FAO	